Térkövezés

Térkő, térkövezés, térburkolat, díszburkolat

A térkő előnyei

 • Sokkal szebb, mint a divatjamúlt, hagyományos beton
 • Változatos színvilág és felhasználás
 • Anyagveszteség nélkül újra lerakható
 • Bármikor felszedhető
 • Tartós megoldás
 • Könnyen tisztítható
 • Gondozásmentes

Bővebben a térkőről, díszburkolatokról

 • Felhasználási területek: járda, pihenő hely, gépjármű beálló, lépcső, kerteket díszítő övezet kialakítása, stb.
 • A térkő küllemére vonatkozóan elmondható, hogy sokféle forma és szín választható, illetve vastagságban, méretben is különbözőek tehetőek le:
 • A térkő vastagsága lehet: 4-8-10 cm.
 • Színe: téglaszínű, terra színű, vörös, szürke, sárga, zöld, stb.
 • Formája: téglalap, kocka, egyéb alakzatok.

Teendők a térkövezés előtt

 • A helyszíni felmérés után, ügyfeleinkkel minden alkalommal egyeztetünk a méretekkel, a lerakni kívánt anyaggal és minden aprólékos elképzeléssel, kéréssel kapcsolatban.
 • Elkészítjük a kivitelezési tervet a folyamatról: mit fogunk csinálni, milyen anyagokkal, milyen rétegrenddel készül majd a térkő.
 • Mellékeljük a teljes árat, részletesen, pontosan, apró betűk nélkül.
 • Ha minden megfelel, a terv elfogadása után megkötjük a szerződést és a megbeszélt időpontban kitelepülünk a helyszínre.
Kérem ne csak akkor keressenek meg, amikor már csak a kivitelezéshez keresnek szakembert! Örömmel állok rendelkezésre térkövezés tanácsadással már a felhasználandó anyagok kiválasztásánál / beszerzésénél!

Anyagok kiválasztása

A következő cégeket ajánlom a térkövezés anyagainak kiválasztásához:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Kérjen ajánlatot tőlem térkövezésre!

A térkövezés menete:

 1. A tökéletes térkő titka a megfelelő rétegezés kialakítása. Amennyiben szükséges, elvégezzük a terep előkészítését.
 2. Eltávolítjuk a szükségtelen elemeket – földréteg, bokrok, régi burkolatot stb. Az igénybevétel ismeretében, BobCat és kézi erő segítségével mélyítjük a területet 15-80 cm-ig. A mélység függ a kívánt teherbírástól: gyalogos, személygépkocsi, esetleg tehergépjármű fog közlekedni rajta.
 3. Miután kimélyítettük a területet és minden, nem oda illő dolgot eltávolítottunk, lézeres szintmérő segítségével beállítjuk a tükröt, a vízelvezető lejtést, majd vibrációs géppel ledöngöljük a talajt.
 4. Ezt követően elkészítjük a betonszegélyt, amely biztosítja majd a kavicságyazat megfelelő tartását a térkő alatt. A szegélykő típusa függ attól, hogy milyen felhasználásra fog kerülni a térkő burkolat (autó beálló, közlekedő járda, díszítő elem, stb.) A szegélykő mérete az általános felhasználáshoz 1 méter hosszú, 5 cm vastag és 20-25 cm magas.
 5. A föld tömörítése után ennek megfelelően kavicsréteg kerül leszórásra, bedolgozzuk a durva, nagy szemű kavicstól kezdve a 0,4-es méretig, hogy tökéletesen egyenes réteget kapjunk.
 6. A rétegrendet vibrációs munkagéppel még egyszer tömörítjük, hogy az eredmény életre szóló legyen. Csak ezen alapok elvégzése után jöhet a térkő lerakása, ami maximális tapasztalatot és precizitást igényel. A lerakott térkő és szegély pontos találkozása az egyik legfontosabb a térkövezésben.
 7. A térkő egymás mellé illesztése során figyelni kell a térközök kialakítására, amit térkő homok besöpréssel töltünk majd fel.
 8. Figyelni kell a térkő formák pontos, szabályos összeillesztésére, majd  utolsó lépésként levibráljuk a területet.

A munka elvégzése után nem maradt más hátra, mint hátradőlni és élvezni a látványt és azt a gondtalan életet, amit a térkő az ott lakók számára ad.

Látható, hogy a térkövezés minden esetben maximális szaktudást és tapasztalatot igényel, cégünk pedig mindezeknek teljes egészében eleget tesz.

Térkő, térkövezés, térburkolat, díszburkolat referenciák

Balassa Ferenc vagyok, üdvözlöm honlapomon! Térkövezéssel foglalkozom 1991 óta.

A szakmámat Németországban sajátítottam el 1991-1993 között, azóta idehaza tevékenykedem mint vállalkozó. Ezen kívül foglalkozom még: térburkolat, díszburkolat, térkő készítésével, csempézéssel, melegburkolással.

Telefon: +36-70/638-7727
E-mail: balassa.gas@gmail.com

KÖVESSEN A FACEBOOK-ON!